miércoles, 22 de diciembre de 2010

Preparats per les "comilonas" nadalenques???

A la redacció d’Estil9 portem uns dies salivant ja que  gràcies al concurs de “PLATS” no hem deixat de rebre receptes nadalenques!!! 

Avui  el Xef Jordi Anglí ens ha trucat per donar-nos “el veredicte”... i els guanyadors són:

Primer plat: BOMBÓ DE SALMÓ, és  semblant a un canapè però molt original, “chic”, lleugeret, increïblement deliciós i el més important: fàcil de fer!! 

Ingredients: 
1 terrina de Philadelphia
Formatge Roquefort 
Nous 
Dàtils
Salmó Fumat

Preparació:
Barrejar el formatge Philadelphia amb el Roquefort, aixafant-lo amb una forquilla; afegir les nous i els dàtils tallats petits.
A una glaçonera de silicona amb la forma rodona, posar-hi el salmó fumat fent que sobresurtin una mica les puntes; omplir el forat que queda, amb el farcit de formatge i tancar les puntes.
Posar a la nevera 2-3 h  .
Treure-les del motllo i amb l' ajuda de les mans fer boletes rodones com si fos una trufa
Servir:
O bé a sobre d' una plàtera amb enciam tallat petit
O es posen als motllos de paper arrissat com si fossin trufes
El salmó es pot substituir amb pernil salat tallat fi i també queda bo
Gràcies Anna perquè ens has donat una gran idea fàcil de fer i segur que els bombonets de salmó queden, a part de bons, moníssims.

Però el Nadal no seria el mateix sense aquelles llargues digestions desprès de menjar un exquisit plat tradicional que ha passat el seu temps al foc...  i que l’oloreta que desprèn fa la boca aigua!!

Segon plat: GALL D’INDI FARÇIT DE CARN, PRUNES, PINYONS I TRUFA.

Ingredients:
1 Gall  indi desossat
Prunes sense pinyol
prèviament estovades amb conyac
Pinyons
Carn de porc: salsitxa 
Trufa
Llar
Oli
Sal i pebre
Una branca de canyella
Vi ranci
Unes gotetes d’anís

Preparació:
Demanes que et desossin el gall indi.  La carn de porc l’haurem passat una mica per la paella juntament amb els pinyons. S’ajunta la carn de porc, els pinyons, la trufa i les prunes, i es comença a farcir.
Un cop farcit se li posa sal i pebre i s’unta amb una mica de llar.  Es posa a la greixonera que també s’ha d’untar una mica de llar i se li tira per damunt una mica d’oli i al fons una mica d’aigua. S’introdueix al forn, que prèviament s’ha escalfat a uns 200º.
l vigilem i li donem el tom incorporem els pinyons, les prunes, bastant vi ranci i unes gotes d’anís.
De tant en tant es rega amb el seu propi suc, si es cau s’afegeix una mica d’aigua mineral.
És recomanable fer-lo dia abans.

Gràcies Mª Teresa, segur que està per llepar-se els dits!!!


Postres: CANELONS DE TURRÓ I FORMATGE FRESC

I el final feliç d’un bon àpat sempre ha de ser dolç... per això l’Albert ens ensenya uns postres creatius fets amb aliments típics del Nadal!
Ingredients:
Plaques de Caneló
Torró de Xixona
Formatge Fresc
Llet o Crema de Llet
Xocolata Negra
Xocolata Blanca i/o Sèsam (per decorar)
Preparació:
Preparem els canelons segons les indicacions.
Aixafem el torró amb ajut de la llet o la crema de llet i hi afegim el formatge fresc. Incorporem xocolata negra ratllada i ho deixem reposar a la nevera per que agafi consistència.
Fonem la resta de xocolata negra i la blanca.
Omplim els canelons amb la massa, els banyem amb la xocolata negra i decorem amb filets de xocolata blanca i/o sèsam.
El farcit es pot fer amb torró de rovell d’ou.

I vosaltres? quin és el plat estrella nadalenc de casa vostra? 
Per cert guanyadors, el 24 rebreu el vostre premi: un lot de vins!!
Bon Nadal!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario